Voor gastouders is een afzonderlijk, compact pakket ontwikkeld dat ideeën aandraagt om de ontwikkeling van jonge kinderen te stimuleren. Een compleet pakket, met projectkaternen voor stimulerende activiteiten, vrolijke liedjes op cd’s en uitnodigende praatplaten.

Met Piramide voor gastouders biedt u kinderen een fijne uitdagende omgeving waarbij spelen, ontdekken, ontwikkelen en groeien centraal staat.

Training Piramide voor gastouders

Het succes van Piramide ligt in de uitvoering in de praktijk. Om de mogelijkheden van het pakket volledig te benutten is de training ‘Piramide voor gastouders’ ontwikkeld. Anja Lammers, de eigenaar van DOE, verzorgt de training. Anja is een gecertificeerd en ervaren Piramide-trainer.

De training bestaat uit drie dagdelen:

 1. Wat is de visie van Piramide en hoe zet u Piramide in, in de praktijk van uw gastouderopvang? We behandelen hierbij het eerste katern ‘Welkom bij de gastouder’. Er is ook aandacht voor de sociaal-emotionele ontwikkeling van de kinderen.
 2. We kijken naar de omgeving waarin kinderen spelen en ontdekken. We bespreken hoe u, werkt met activiteiten in projectstappen;
  – een veilige én uitdagende ruimte voor kinderen inricht;
  – de ontwikkeling van baby’s en dreumesen stimuleert;
  – spelen met taal en interactief voorlezen toepast.
 3. We blikken terug op de afgelopen twee bijeenkomsten en bespreken hoe u Piramide voor gastouders hebt toegepast. Natuurlijk is er ook gelegenheid om ervaringen uit te wisselen en vragen te stellen.

Wat zijn de kosten?

De kosten bedragen €1.975,00 (inclusief BTW en cursusmateriaal) voor een groep gastouders, uitgaande van een maximale groepsgrootte van 14 deelnemers (de kosten voor een individuele deelnemer zijn dan €140,00).

Deze training kan door DOE op uw locatie worden gegeven.

Het complete pakket Piramide voor gastouders kost €225,00 (exclusief BTW) en bestaat uit de volgende onderdelen:

 • De map ‘Piramide voor gastouders’

In deze map vindt u een handleiding en twaalf katernen met elk een eigen thema. De map zit boordevol leuke activiteiten die u thuis makkelijk kunt uitvoeren. Hoe richt u uw woonkamer in als u thuis kinderen opvangt? Wij geven praktische voorbeelden en tips, waaronder een lijst met speelgoed dat past bij de ontwikkeling van een kind, zodat kinderen breed gestimuleerd worden.

 • Een boek vol praatplaten

Dit boek bevat platen die sfeervol, sprekend en herkenbaar zijn. Met de thematische praatplaten leren de kinderen op een spelende manier nieuwe woorden en begrippen kennen die met elkaar samenhangen. Kinderen onthouden nieuwe begrippen daardoor beter. Ze verbinden hun eigen ervaring aan wat ze op de platen zien en leren wat nieuw voor ze is. De praatplaten kunnen ook een leuke aanleiding zijn om te zingen, dansen, spelen, nadoen en meer. Er zijn eindeloos veel mogelijkheden met deze uitdagende platen.

Om het pakket te bestellen, stuur een e-mail naar info@piramidemethode.nl met daarin de volgende gegevens:

 • Uw naam en adres.
 • Uw registratienummer van het Landelijk Register Kinderopvang en Peuteropvang (LRKP).
 • Het aantal pakketten dat u wilt bestellen.

De kosten van het pakket kunt u opvoeren als zakelijke kosten op uw belastingaangifte. Voor meer informatie hierover neemt u contact op met de belastingdienst.

Let op!  Piramide voor gastouders is alleen te bestellen als u staat ingeschreven in het LRKP.

Neem contact op voor vragen of extra informatie.